Αισιοδοξία για την Ελλάδα από Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία

{loadposition ba_textlink}

Οι Υπουργοί Οικονομικών άλλων νότιων χωρών της ευρωζώνης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τις πιθανότητες εξεύρεσης συμφωνίας με την Ελλάδα, με τον Ισπανό Λουίς ντε Γκουίντος να λέει ότι είναι σίγουρος ότι θα γίνει.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίου του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι, ο κ. ντε Γκουίντος ανέφερε ότι «είμαι παντελώς σίγουρος ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα. Είμαι απόλυτα σίγουρος». Η ευρωζώνη, πρόσθεσε, «είναι ομάδα στην οποία μπορείς να μπεις, αλλά από την οποία δεν μπορείς να φύγεις».

«Η εντύπωσή μου είναι ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι επωφελής για την Ελλάδα και για την υπόλοιπη ευρωζώνη», είπε. Είναι ξεκάθαρο, σημείωσε, «ότι μία Grexit δεν βρίσκεται στο τραπέζι».

Ο Πορτογάλος Υπουργός Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να ολοκληρωθούν «σήμερα, αύριο, πολύ σύντομα», προσθέτοντας ότι οι πιστωτές της Ελλάδας καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας αλλά ότι μπορεί να είναι απαραίτητοι περαιτέρω συμβιβασμοί.

Ο Ιταλός Υπουργός Οικονομίας Πιερ Κάρλο Παντοάν εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Όμως πρόσθεσε ότι «ο χρόνος τελειώνει, γι αυτό πρέπει να επέλθει (η συμφωνία) σύντομα».

Στο μεταξύ, μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης για την Ελλάδα, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη έχει αναβληθεί ως την Πέμπτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: KYΠΕ