ΑΚΕΛ: “Η κυβέρνηση, ο πιο υπάκουος μαθητής μνημονιακών πολιτικών”

“Χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να παραδεχθεί πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση για το κούρεμα καταθέσεων. Ερωτηθείς ο κ. Μοσκοβισί σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ αν η λύση του κουρέματος θα πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι για μελλοντική εφαρμογή, ο Γάλλος Επίτροπος είπε ότι οι κανόνες αυτοί θεσπίστηκαν για εξαιρετικές συνθήκες και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν αλλού, διότι πρέπει να αποφύγουμε τέτοιες περιπτώσεις. Το δυστυχές για την Κύπρο είναι ότι δυο χρόνια μετά, οι συνέπειες εκείνης της απόφασης έχουν φορτωθεί εξ ολοκλήρου στον Κυπριακό λαό.

Μάλιστα ο κ. Μοσκοβίσι δεν παραλείπει να επικροτήσει την Κύπρο για την προσήλωση της στην πολιτική λιτότητας, φροντίζοντας να μας υποδείξει την ανάγκη να παραμείνει η Κύπρος σε πρόγραμμα για να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εκποιήσεις και οι υπόλοιπες διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διάμεσου του κ Μοσκοβίσι δεν επιχαίρει για τη βελτίωση στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Εκφράζει την ικανοποίηση της γιατί βλέπει ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι ο πιο υπάκουος μαθητής στην εφαρμογή των καταστροφικών για το λαό μας μνημονιακών πολιτικών.

Θα αναμέναμε ωστόσο η Κυβέρνηση να είχε ως προτεραιότητα την ευημερία του Κυπριακού λαού αντί την είσπραξη συγχαρητηρίων από τους δανειστές της”.

Πηγή: KYΠΕ