Αποκλείει το Grexit ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ

{loadposition ba_textlink}

Βέβαιος για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και θεσμούς εμφανίστηκε ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos, αποκλείοντας, παράλληλα την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μιλώντας σε συνέδριο της δεξαμενής σκέψης OECD στο Παρίσι, ο Ισπανός Υπουργός είπε: “Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε λύση με την Ελλάδα. Είμαι απόλυτα σίγουρος. Η Ευρωζώνη είναι ένα κλαμπ όπου μπορείς να εισέλθεις αλλά δεν μπορείς να εξέλθεις”, είπε.

Πρόσθεσε πως η εντύπωση που έχει είναι πως είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας, η οποία θα είναι επωφελής τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη. “Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι το Grexit δεν βρίσκεται στο τραπέζι”, είπε.

Η Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Maria Luis Albuquerque σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα μπορούν να ολοκληρωθούν, “σήμερα, αύριο ή πολύ σύντομα”.

“Χρειάζεται να βρούμε ένα τρόπο ο οποίος να είναι αποδεκτός για όλα τα μέρη, γνωρίζοντας πως αυτό περιλαμβάνει ενδεχομένως, την υπέρβαση κάποιων ορίων, κάτι που μπορεί να είναι αναγκαίο”, είπε.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τη δήλωση του Ολλανδού Πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε στο ίδιο φόρουμ, ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ