Δεν χτυπούν κάρτα οι γιατροί

{loadposition ba_textlink}

Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την εισαγωγή της χρήσης ηλεκτρονικής κάρτας ελέγχου του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων στα κρατικά νοσηλευτήρια, από αύριο 1η Ιουλίου.

Σε σημερινές δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, ανέφερε ότι είναι συμβατική υποχρέωση του κάθε εργαζόμενου η χρήση της κάρτας, ωστόσο απέφυγε να ξεκαθαρίσει πως θα χειριστεί το Υπουργείο τις έντονες αντιδράσεις από μέρους των γιατρών, οι οποίοι μέσω της συντεχνίας τους-ΠΑΣΥΚΙ- κάλεσε όλα τα μέλη τους να μην παραλάβουν την ηλεκτρονική τους κάρτα.

Παρά την σαφή αναφορά στην εγκύκλιο που απέστειλε προ ενός μηνός ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Δρ. Πέτρος Μάτσας ότι τυχόν άρνηση παραλαβής ή/και μη χρήση της κάρτας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τις διατάξεις των περί της Δημόσιας υπηρεσίας Νόμων, και θα καταγράφεται δε ως αδικαιολόγητη απουσία , ο κ. Πατσαλής απέφυγε να αναφέρει εάν θα υπάρξουν άμεσα συνέπειες, και επεσήμανε ότι το θέμα  χειρίζεται η διοίκηση του υπουργείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΠΑΣΥΚΙ, είχε εκφράσει την έντονη αντίδρασή της για την εν λόγω αναφορά επισημαίνοντας ότι αποτελεί απειλή και εκφοβισμό κατά των  γιατρών, και δήλωσαν εκ νέου την ετοιμότητά τους να αντιδράσουν με δυναμικά μέτρα. Το Δ. Σ. της ΠΑΣΥΚΙ επισημαίνει επίσης ότι από την χρήση ηλεκτρονικής  κάρτας ελέγχου, συνεπάγονται όχι μόνο υποχρεώσεις των εργαζομένων, αλλά και δικαιώματα βάση της ισχύουσας νομοθεσίας περί ωραρίου εργασίας και τα  οποία προτίθενται να διεκδικήσουν.