Διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο Λάρνακας για τους ελέφαντες

{loadposition ba_textlink}

Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το αεροδρόμιο Λάρνακας διοργανώνουν σήμερα το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, φιλοζωικές οργανώσεις, οργανωμένα σύνολα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, με αφορμή την άφιξη στην Κύπρο ελεφάντων τα οποία θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο της Πάφου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου αναφέρεται ότι «οι ελέφαντες φθάνουν στην Κύπρο με εμπορικό αεροσκάφος γύρω στις οκτώ απόψε και η ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας θα αρχίσει στις επτά».

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου «καταδικάζει την άδικη και απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση είναι σκανδαλώδης γιατί μας παίρνει πίσω σε άλλες εποχές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι ελέφαντες θα καταλήξουν στον ζωολογικό κήπου Πάφου και πληροφορηθήκαμε ότι μόλις προχθές (11/6/15) λειτουργοί του Υπουργείου επισκέφθηκαν τους χώρους φιλοξενίας των ελεφάντων για να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους».

Εμείς από την πλευρά μας, προστίθεται στην ανακοίνωση «διαπιστώσαμε ότι οι χώροι είναι ακατάλληλοι και εάν κρίνουμε από το μέγεθος της λίμνης μέσα στην οποία θα μπορούν οι ελέφαντες να κάνουν μπάνιο και να χωράει ολόκληρο το σώμα τους, τότε οι ειδικοί είτε δεν μέτρησαν καλά ή τους χάλασε η μεζούρα».

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλούν «την κυβέρνηση έστω και την υστάτη να ανακαλέσει την απόφαση της για την εισαγωγή των ελεφάντων».