Λιλλήκας: “Η αξιοποίηση του ΦΑ να μην καταστεί όμηρος των συνομιλιών”

{loadposition ba_textlink}

Ως Συμμαχία Πολιτών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Γιώργος Λιλλήκας, σημειώνουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα θετικά αποτελέσματα που εξήγγειλε ο Υπουργός Ενέργειας κ. Λακκοτρύπης, αναφορικά με τις ποσότητες Φυσικού Αερίου που φιλοξενεί το κοίτασμα Αφροδίτη.

Σε μια περίοδο όπου διάφοροι εντός και εκτός Κύπρου επιχειρούν να αφαιρέσουν κάθε ελπίδα από τον Κυπριακό λαό, είπε, οι δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας καταγράφονται ως ιδιαίτερα ελπιδοφόρες.

Εκείνο που τώρα επείγει, συνέχισε, είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο και τις εταιρείες υγροποίησης στην Αίγυπτο για προπώληση ποσότητας από το Φυσικό Αέριο. “Χωρίς συμφωνίες προπώλησης δεν θα εξευρεθούν ενδιαφερόμενοι να επενδύσουν στην αναγκαία υποδομή εξόρυξης και μεταφοράς του Φυσικού Αερίου με αγωγούς στην Αίγυπτο”, σημείωσε.

Ελπίζουμε, πρόσθεσε, η αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου να μην καταστεί όμηρος των διακοινοτικών συνομιλιών και της λύσης και ότι θα γίνει τέτοια διαχείριση που τα έσοδα που θα προκύψουν από το Φυσικό Αέριο θα καταλήξουν στην Κυπριακή οικονομία για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και όχι στα ταμεία της Τρόικα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ