Μ. Σουλτς: “Υπάρχει ελπίδα για λύση του Κυπριακού”

{loadposition ba_textlink}

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κοινή Συνέντευξη Τύπου του Πρόεδρου του ΕΚ Μάρτιν Σούλτς με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε.

Ο κ. Σούλτς εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς τη λύση του Κυπριακού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αναφορικά με τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και και για τις πιθανότητες να υπάρξει μια εποικοδομητική λύση στο ορατό μέλλον θα χρησιμοποιήσω μια λέξη, ελπίδα”. “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για μια πραγματικά εποικοδομητική λύση στο Κυπριακό”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Άιντε δήλωσε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για επίλυση του Κυπριακού και αν δεν αξιοποιηθεί σωστά θα υπάρξει ξανά μεγάλη απογοήτευση. «Αυτή είναι η στιγμή. Είτε θα χρησιμοποιήσουμε καλά αυτή τη συγκυρία ή θα υπάρξει ξανά μεγάλη απογοήτευση», ανέφερε.

Στέλνοντας το μήνυμα της ισχυρής ευκαιρίας και της ισχυρής ελπίδας, είπε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο δεν αφορά μόνο την Κύπρο, αλλά και και την ίδια την ΕΕ στο πυρήνα της.

Όπως είπε, τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο κ. Ακιντζί εργάζονται αυτή τη στιγμή σκληρά για να επιλύσουν το κυπριακό πρόβλημα και αισθάνεται καθημερινά την κοινή τους δέσμευση για κάτι τέτοιο.

«Νομίζω ότι αυτό που εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε, ο ΟΗΕ και η ΕΕ, ο καθένας που ενδιαφέρεται για το κυπριακό ζήτημα είναι να τους βοηθήσουμε, να τους υποστηρίξουμε σε αυτή την πολύ σημαντική διαδικασία», κατέληξε ο κ. Έιντε.