Σιζόπουλος: “Η ΕΔΕΚ θα τοποθετηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο στη βάση των αποφάσεων των συλλογικών της οργάνων”

{loadposition ba_textlink}

Η ΕΔΕΚ θα διατυπώσει τις δικές της θέσεις στη βάση των αποφάσεων των συλλογικών της οργάνων, στην αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι για την ΕΔΕΚ είναι σημαντικό να συνεχίσουν και να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες ώστε να υπάρξει δημοκρατική λύση και όχι λύση συνομοσπονδιακής μορφής, όπως επιχειρείται.

Σε δηλώσεις στην ΕΔΕΚ, ύστερα από συνάντηση με το Δήμαρχο Λευκωσίας, και κληθείς να τοποθετηθεί για την αυριανή συνεδρία του Εθνικού, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι θα αναμένουν πρώτα την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πού βρίσκονται σήμερα οι συζητήσεις των διαπραγματευτών και ποιες είναι οι προθέσεις του Προέδρου, ενόψει της επικείμενης συνάντησης με τον κ. Ακιντζί.

Είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι “η ΕΔΕΚ θα διατυπώσει τις δικές της θέσεις, στη βάση των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων και κυρίως γιατί αυτό που είναι το πιο σημαντικό για εμάς είναι αυτές οι συνομιλίες να συνεχίσουν ή ενδεχομένως να εντατικοποιηθούν κατά τρόπο ουσιαστικό έτσι να υπάρχει η προσδοκία για μια σύντομη λύση, αλλά όχι για οποιαδήποτε λύση”.

Η λύση, είπε ο κ. Σιζόπουλος, δεν πρέπει να είναι συνομοσπονδιακής μορφής, όπως επιχειρείται, αλλά λύση δημοκρατική, που να δίνει τη δυνατότητα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να συμβιώνουν ειρηνικά και με αγαστή συνεργασία να συνδιαμορφωνούν το κοινό τους μέλλον, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κύπρου στην ΕΕ και θα πρέπει το ευρωπαϊκό κεκτημένο να εφαρμόζεται χωρίς παρεκκλίσεις σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: KYΠΕ