Θα χτυπούν κάρτα από την 1η Ιουλίου οι γιατροί

{loadposition ba_textlink}

Οριστική και αμετάκλητη είναι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να θέσει σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, ενώ έντονες αναμένεται να είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του 24h, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Δρ. Πέτρος Μάτσας, σε εγκύκλιο που απέστειλε προς τους Διευθυντές των κρατικών νοσηλευτηρίων Λευκωσίας, Λεμεσού Λάρνακας, Αμμοχώστου και Μακάριου, τους ενημερώνει για την απόφαση του Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής του χρόνου προσέλευσης των εργαζομένων, και τους καλεί να εφοδιάσουν όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό με την ειδική προσωπική κάρτα.

Καλεί παράλληλα τους διευθυντές των υπόλοιπων νοσηλευτηρίων Πάφου, Πόλεως και Κυπερούντας, να επισπεύσουν τις αιτήσεις στο Διευθυντή Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού για παραγγελία και εγκατάσταση των κατάλληλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Στην εγκύκλιο τονίζεται μεταξύ άλλων ότι η άρνηση παραλαβής και μη χρήσης της κάρτας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και θα καταγράφεται ως αδικαιολόγητη απουσία, ενώ θα γίνεται η αντίστοιχη αποκοπή του χρόνου απουσίας από την άδεια ανάπαυσης ή από τη μισθοδοσία του υπαλλήλου.