Υπό πίεση τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

{loadposition ba_textlink}

Κύμα πιέσεων στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης προκάλεσαν τα σχόλια του Μάριο Ντράγκι για υψηλή μεταβλητότητα στην αγορά και η αναβάθμιση του στόχου για το φετινό πληθωρισμό (0,3% το 2015).

Το γερμανικό 10ετές, που αποτελεί βαρόμετρο για το σύνολο της νομισματικής ένωσης, βρέθηκε κοντά στο 0,9%. Το επιτόκιο για το ελληνικό 10ετές ομόλογο παραμένει πάνω από 11%.

Πάντως, η Φρανκφούρτη διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει, χωρίς αλλαγές, το πρόγραμμα μαζικών αγορών ομολόγων.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κράτησε στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια της Ευρωζώνης, με το βασικό στο 0,05%.

«Η ανάκαμψη βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ακριβώς σύμφωνα με τις προβλέψεις. Παρόλα αυτά, περιμέναμε μεγαλύτερα νούμερα. Μία παρατεταμένη περίοδος πολύ χαμηλών επιτοκίων προκαλεί σειρά προβλημάτων. Είναι αυτός λόγος για να αλλάξουμε τη νομισματική μας πολιτική; Η απάντηση είναι όχι.» δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, Πρόεδρος της ΕΚΤ.

Μία ισχυρή συμφωνία για την Ελλάδα δήλωσε ότι επιθυμεί ο Μάριο Ντράγκι, που προειδοποίησε, πάντως, ότι θα επανεξετάσει την ποιότητα του ελληνικού χρέους στην επόμενη συνεδρίαση.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ περιμένει «έγκαιρη και πλήρη» εξόφληση των ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της και λήγουν τον Ιούλιο.

Πηγή: KYΠΕ