Χ. Τατσόι: “Ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Αμμοχώστου”

  {loadposition ba_textlink}

  Το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών με προτεραιότητα εκείνου της κατεχόμενης Αμμοχώστου υπάρχει στην ατζέντα σύμφωνα με τον “υπουργό” μεταφορών και συγκοινωνιών, Χασάν Τατσόι.

  Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατσόι δήλωσε πως στόχος είναι η επίτευξη εσόδων από τη διεύρυνση του τομέα της ναυτιλίας. Ο κ. Τατσόι με τον Τούρκο Υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνίας, Φεριντούν Μπολγκίν, που πραγματοποίησε σήμερα μονοήμερη επίσκεψη στα κατεχόμενα, επισκέφθηκαν το λιμανάκι της Κερύνειας και επιθεώρησαν τα βελτιωτικά έργα που γίνονται, όπως και το μέρος όπου θα αγκυροβολούν τα ιδιωτικά σκάφη, γιοτ.

  Ο κ. Τατσόι είπε ότι για το αρχαίο λιμάνι της Κερύνειας υπάρχει ένα κονδύλι μισού εκ ευρώ για τη φροντίδα του περιβάλλοντος και κατασκευής λιμενοβραχίονα και γι` αυτό συνεργάζονται τα “τμήματα” δημοσίων έργων και αυτοκινητόδρομων, αλλά και ειδικοί από την Τουρκία.

  Ερωτηθείς σε δηλώσεις εκεί εάν στις συζητήσεις με τον Τούρκο Υπουργό τέθηκε το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών ο κ. Τατσόι απάντησε θετικά, λέγοντας ότι προτεραιότητα είναι το λιμάνι της Αμμοχώστου και στόχος είναι μετά το τέλος του χρόνου να βγει σε δημόσιο διαγωνισμό.

  Πηγή: KYΠΕ