Ανόρθωση: Η πιο δύσκολη αποστολή του Κόπριβετς

{loadposition ba_textlink}

Με την απόκτηση του Κόπριβετς, η Ανόρθωση έκλεισε τη θέση στον άσο και πλέον προχωρά τον μεταγραφικό της σχεδιασμό με ένα πονοκέφαλο λιγότερο.

Ο Σλοβένος προέρχεται από τρεις χρονιές με αρκετές συμμετοχές, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Αναπόφευκτα θα συγκριθεί με τον Καμίνσκι και κάπου εκεί, θα πρέπει να δείξει πως έχει το ταλέντο και τα κότσια να σταθεί κάτω από τα δοκάρια της Ανόρθωσης.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως πριν την κάθοδο του ξανθομάλλη Βέλγου τερματοφύλακα, η θέση στον άσο αποτελούσε μια πονεμένη ιστορία για την Ανόρθωση, που τη στοίχειωνε για χρόνια η μορφή του Αριάν Μπεκιάι. Μετά από τον τραυματισμό του Μπεκιάι στο τελευταίο ματς τον ομίλων απέναντι στον ΠΑΟ, τον Δεκέμβρη του 2008 στη φλεγόμενη λόγω της δολοφονίας του Αλέξη, Αθήνα. Χρειάστηκαν να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια για να σταθεί κάτω από τα δοκάρια της «Μεγάλης Κυρίας», τερματοφύλακας που να εμπνέει εμπιστοσύνη στο κόσμο της ομάδας.

Το «φάντασμα» του Αλβανού γκολκίπερ, κατάφερε να ξορκίσει ο Καμίνσκι, με τον Κόπριβετς να καλείται να κάνει τους Ανορθωσιάτες να ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, τον κορυφαίο τερματοφύλακα του νησιού, τη χρονιά που μας πέρασε. Πριν όμως ο Καμίνσκι κατεβεί στο νησί, κάτω από τα δοκάρια πέρασαν δίχως να εμπνεύσουν οι Ζόλταν Νάγκι, Νεμάνια Σούπιτς, Μάτους Κόζατσικ, Μάρκος Αργουέλο, Βόιτσικ Κοβαλέφσκι, Ντίμιταρ Ιβάνκοφ, Άνταμ Σταχόβιακ, Σρέτζαν Μπλάζιτς, Χρήστος Μάστρου, Μάθιου Βαλβερδ, Άλντο Τέκια, Γαβριήλ Κωνσταντίνου και Μάριο Βέγκα. Αυτό θα είναι το δυσκολότερο έργο για τον Κόπριβετς, του οποίου οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι οι καλύτερες. Να αφήσει τον Καμίνσκι ως μια ευχάριστη ανάμνηση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ούτως ώστε να μην προσθέσει το όνομα του στη λίστα των τερματοφυλάκων που δεν πέτυχαν.