Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τα συντρίμμια του αεροσκάφους

{loadposition ba_textlink}

Πριν το τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η προέλευση του τμήματος φτερού αεροπλάνου, που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό σύμφωνα με τις Αρχές της Αυστραλίας.

Ειδικοί και ερευνητές στη Γαλλία ξεκινούν σήμερα αναλύσεις, οι οποίες αναμένεται να αποσαφηνίσουν αν το τμήμα αυτό ανήκει στη μοιραία πτήση MH370 των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε το Μάρτιο του 2014 πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

«Οι μαλαισιανές και οι γαλλικές αρχές μπορεί να είναι σε θέση να κάνουν μια επίσημη δήλωση όσον αφορά την προέλευση αυτού του πηδαλίου κλίσης (flaperon) εντός αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Ουόρεν Τρας, αναφερόμενος στο τμήμα αυτό αεροπλάνου που βρέθηκε στο Ρεϊνιόν. Ειδικός του αυστραλιανού γραφείου για την ασφάλεια των μεταφορών, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες, αναμένεται να μετάσχει στην εξέταση του τμήματος αυτού φτερού που βρέθηκε, πρόσθεσε ο Τρας.

Γάλλοι και μαλαισιανοί ειδικοί, εκπρόσωποι της εταιρείας Boeing και της Κίνας συμμετέχουν στην έρευνα αυτή που έχει στόχο να διευκρινίσει αν το τμήμα αυτό φτερού που βρέθηκε στο νησί προέρχεται πράγματι από το μοιραίο Boeing 777 των Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε με 239 επιβαίνοντες.

Πηγή: newsbeast.gr