Συνέχιση των ερευνών για την πτήση ΜΗ370 ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

{loadposition ba_textlink}

Οι οικογένειες των ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν το Μπόινγκ 777, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό το Μάρτιο του 2014 ζήτησαν σήμερα να συνεχιστούν οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια αυτής της αεροπορικής τραγωδίας, λίγη ώρα μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ πως τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκουν πράγματι στο μοιραίο αεροσκάφος.

Διαβάστε επίσης: Πρωθυπουργός της Μαλαισίας: “Τα συντρίμμια είναι του Μπόινγκ 777”

“Παρότι βρήκαν κάτι, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ακόμη πρέπει να βρουν το αεροπλάνο και τους συζύγους μας. Συνεχίζουμε να θέλουμε να μας επιστραφούν” οι σοροί τους, δήλωσε η Τζακίτα Γκονσάλες, ο σύζυγος της οποίας ανήκε στο πλήρωμα του αεροσκάφους.

“Τώρα θέλουμε να μάθουμε πού βρίσκεται το υπόλοιπο αεροσκάφος, να ανασυρθούν οι επιβάτες του και να ανακτηθεί το μαύρο κουτί για να μάθουμε τι συνέβη. Μόνο αυτό, για εμάς, θα οδηγούσε στο κλείσιμο” της υπόθεσης, πρόσθεσε η Γκονσάλες.

Ο Τζον Γκόλια, πρώην στέλεχος του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ, επισήμανε ότι παρά την ανακάλυψη του τμήματος του φτερού του Μπόινγκ, “η αληθινή δουλειά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα”.

“Θα αντλήσουν όσες πληροφορίες μπορούν από αυτό το κομμάτι μετάλλου: για τις ζημιές, τα σημάδια, τους θαλάσσιους οργανισμούς που ήταν κολλημένοι πάνω του. Θα μελετήσουν πως έσπασε. Από αυτά θα μπορέσουν να βρουν την κατεύθυνση και τη θέση του αεροπλάνου. Αυτό το κομμάτι μετάλλου μπορεί να τους πει πολλά”, σημείωσε ο Γκόλια αναφερόμενος στο κομμάτι του φτερού.

Πηγή: KYΠΕ