Αποφύλακίζεται με αυστηρούς περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη

{loadposition ba_textlink}

Μετά από 3 χρόνια φυλάκισης, επί των 12 ετών που ήταν συνολικά η ποινή της, το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα «με άκρα επιείκεια» όπως είπε η Πρόεδρος της έδρας, την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη, συζύγου του πρώην Υπουργού Άμυνας της Ελλάδος, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από την μίζες για την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας του.
 
Με την ίδια κατηγορία καταδικάστηκε και η σύζυγός του.
 
Η απόφαση αποφυλάκισης της κας Σταμάτη που έχει ένα ανήλικο παιδί και διαγνώστηκε ότι πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, συνοδεύεται με αυστηρούς  περιοριστικούς όρους, όπως  της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που έχει δηλώσει στο δικαστήριο και της χρηματικής εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ.
 
Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερη αλλά με εγγυοδοσία 70.000 ευρώ, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της κας Σαμάτη η οποία και αποχώρησε από την αίθουσα του δικαστηρίου κλαίγοντας.
 
Άμεση ήταν και η αντίδρασή του συνηγόρου της κ. Φραγκίσκου Ραγούση, ο οποίος απευθυνόμενος στην έδρα είπε:
 
«Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνετε. Περιμένει πώς και πώς να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ` οίκον περιορισμό».
 
Στο τέλος, όταν η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφασή της, μειώνοντας από το ποσό που πρότεινε η εισαγγελέας κατά 20.000 ευρώ, στα 50.000, και πάλι η συνήγοροι της κας Σαμάτη επέμειναν ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα της εγγύησης και ζήτησαν να τους δοθεί προθεσμία δύο μηνών.

Πηγή:ΚΥΠΕ