Κ. Μαυρίδης: “Να ζητήσουμε από τον Ερντογάν να σταματήσει το βομβαρδισμό των Κούρδων”

Θα πρέπει αντί να κάνουμε συναλλαγές με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος, να του ζητήσουμε να σταματήσει να βομβαρδίζει τους Κούρδους, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σε συζήτηση για το προσφυγικό και την ανθρωπιστική κρίση.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα αίτια που προκαλούν την προσφυγική κρίση και η ΕΕ να βοηθήσει ώστε να μην υπάρχουν πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η προστασία των κατοίκων της Συρίας, με την εκρίζωση του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, συνέχισε, δεν βλέπουμε αυτό να γίνεται ενώ την ίδια ώρα ο Ερντογάν βρίσκεται στις Βρυξέλλες και η Ευρώπη κρίνει ότι «για υπέρτερους λόγους τον έχει ανάγκη».

Ας μη ξεχνάμε, είπε, ότι η Τουρκία κατέχει μέρος της Κύπρου, βομβαρδίζει τους Κούρδους και καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ίδια του τη χώρα.