12 νεκροί από επίθεση σε μεγάλο ξενοδοχείο του Μογκαντίσου

{loadposition ba_textlink}

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην είσοδο του ξενοδοχείου για να ανοίξουν ένα πέρασμα και να μπορέσουν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του κτιρίου, διευκρίνισε η αστυνομία.

“Έχουμε πληροφορίες για 12 νεκρούς”, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Αμπντουλραχίντ Ντάχιρ. “Οι επιτιθέμενοι ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά για να ανοίξουν ένα πέρασμα και μπήκαν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου”, διευκρίνισε.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν επίσης ότι είδαν πολλά πτώματα μετά την έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου. “Σημειώθηκε μια τεράστια έκρηξη και αυτοί που βρισκόντουσαν κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου σκοτώθηκαν”, δήλωσε ο Μοχάμεντ Ισμαέλ, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι σεμπάμπ, οι οποίοι επιζητούν την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης του Μογκαντίσου και έχουν και στο παρελθόν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε ξενοδοχεία της σομαλικής πρωτεύουσας.

Στην ανακοίνωση αυτή εκπρόσωπος των σεμπάμπ προσθέτει ότι μαχητές της οργάνωσης εξακολουθούν να μάχονται μέσα στο ξενοδοχείο Sahafi, στο οποίο διαμένουν συνήθως δημόσιοι λειτουργοί και επιχειρηματίες.

“Οι μουτζαχεντίν πήραν τον έλεγχο του ξενοδοχείου Sahafi, όπου διαμένουν αποστάτες και χριστιανοί κατακτητές”, σημειώνει ο Αμπντουλαζίζ Αμπού Μουσάμπ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ισλαμιστική οργάνωση.

Ωστόσο η στρατιωτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom), η οποία πολεμάει τους σεμπάμπ στο πλευρό της σομαλικής κυβέρνησης, διέψευσε την πληροφορία αυτή, βεβαιώνοντας ότι έχει τον πλήρη έλεγχο του ξενοδοχείου.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.