Στους 44 οι νεκροί από κατάρρευση εργοστασίου στο Πακιστάν

{loadposition ba_textlink}

Σχεδόν πέντε μέρες μετά την κατάρρευση του εργοστασίου στη Λαχώρη του Πακιστάν, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 44, ανακοίνωσαν σήμερα διασώστες.

Περισσότεροι από 100 επιζώντες ανασύρθηκαν τραυματισμένοι από τα ερείπια του εργοστασίου, το οποίο κατέρρευσε το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ο τελευταίος εργάτης που ανασύρθηκε ζωντανός είναι ένας 18χρονος, ο οποίος παρέμεινε εγκλωβισμένος για 50 ώρες μέχρι που εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Το τετραώροφο εργοστάσιο Rajput Polyester κατασκεύαζε σακούλες πολυαιθυλενίου και βρισκόταν στη βιομηχανική ζώνη Σούνταρ, περίπου 45 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λαχώρης.

Ο αριθμός των εργατών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο την ώρα της κατάρρευσης δεν είναι γνωστός, με τους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για 150 με 200.

Σύμφωνα με τους επιζώντες, μεταξύ των νεκρών είναι και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο οποίος πρόσθετε έναν νέο όροφο στο κτίριο, αλλά είχε αγνοήσει τις εκκλήσεις τόσο του κατασκευαστή, όσο και των εργατών, να σταματήσει την ανέγερσή του όταν εμφανίστηκαν μεγάλες ρωγμές σε αυτό, έπειτα από το σεισμό των 7,5 βαθμών τον περασμένο μήνα.

Πηγή: KYΠΕ