Άγρια καταδίωξη στο Σαν Ντενί

Ολονύχτια επιχείρηση της αστυνομίας στο βόρειο προάστιο του Παρισιού, στο Σαν Ντενί, κατέληξε σε ανταλλαγή πυροβολισμών, εκρήξεις, νεκρούς και τραυματίες αστυνομικούς. Η επιχείρηση έγινε με στόχο τον εντοπισμό του Νο 1 καταζητούμενου για τρομοκρατία, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Στα σπίτι τους οι κάτοικοι. Εκτός λειτουργίας μετρό, σχολεία και καταστήματα.

Έληξε, μετά από σχεδόν οκτώ ώρες, η καταδίωξη και η έφοδος των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Γαλλίας σε διαμέρισμα στο Σαν Ντενί του βόρειου Παρισιού, στο πλαίσιο της έρευνας για τους δράστες των ολονύχτιων επιθέσεων κατά των γαλλικών Αρχών, στη διάρκεια της οποίας μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε, ένας ακόμη ύποπτος για τρομοκρατία σκοτώθηκε και τουλάχιστον πέντε άτομα συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο “εγκέφαλος” πίσω από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, που ωστόσο πιστεύονταν ότι βρίσκεται ήδη στη Συρία.

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ότι οι βαριά οπλισμένοι του διαμερίσματος στο Σαν Ντενί, είχαν στόχο να “χτυπήσουν” το επιχειρησιακό κέντρο στο Παρίσι. Στην επιχείρηση της αστυνομίας, τραυματίστηκε θανάσιμα και ο 7χρονος σκύλος της αστυνομίας, με το όνομα Diesel.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες, σχετικά με τον θάνατο άοπλης περαστικής από το σημείο. Δημοσιογράφος της L’ Express αναφέρει ότι έχει τραυματιστεί και όχι ότι σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Πηγή: news247.gr