Ακιντζί: “Ενδυνάμωση του ψευδοκράτους δεν σημαίνει εδραίωση της διαίρεσης”

{loadposition ba_textlink}

Η ενδυνάμωση της «ΤΔΒΚ» δεν σημαίνει απαραίτητα εδραίωση της διαίρεσης, αλλά σημαίνει προετοιμασία για μια ίση και ισχυρή συνύπαρξη, ανέφερε ο τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε τηλεοπτικό διάγγελμά του για την 32η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι η ε/κ πλευρά δεν πρέπει να βλέπει οποιαδήποτε θετική εξέλιξη στο «Βορρά» αρνητικά.

Είπε επίσης ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε ένα σημαντικό σημείο καμπής και ότι δεν θα έπρεπε να συνεχιστούν επ’ άπειρον χωρίς αποτέλεσμα.

Εξέφρασε επίσης λύπη για το γεγονός ότι στην ε/κ πλευρά όταν μιλάνε για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία κάνουν λόγω για έναν επώδυνο συμβιβασμό και όχι για μια ιδανική λύση. Είπε επίσης ότι είναι αδύνατο να υπάρξει ενιαίο κράτος με κυρίαρχη την ε/κ κοινότητα και τους Τ/κ ως μειονότητα.

Επέκρινε επίσης την ε/κ πλευρά για το θέμα της τηλεφωνικής σύνδεσης με τα κατεχόμενα αναφέροντας ότι η ε/κ πλευρά σε αντίθεση με την τ/κ δεν έδειξε καλή θέληση και ότι ο σχετικός νόμος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να αλλάξει.

Επανέλαβε παράλληλα ότι αν υπάρχει πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα μπορεί να υπάρξει λύση μέχρι τον Μάιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ