Ακκιντζί: Άδεια για εκσκαφές και χρηματοδότηση στη ΔΕΑ

{loadposition ba_textlink}

Την άδεια του τουρκικού κατοχικού στρατού για εκσκαφές σε 30 σημεία εντός “στρατιωτικών ζωνών”και την δωρεά 75.000 ευρώ ανακοίνωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί κατά την συνάντησή του με το Τ/κ μέλος της ΔΕΑ, Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ και το τρίτο μέλος της Επιτροπής, Paul Henri Arni.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συνάντηση έγινε σήμερα το πρωί και μιλώντας στην αρχή αυτής ο κ. Ακιντζί επανέλαβε την κοινή έκκληση που είχε απευθύνει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε όσους γνωρίζουν πληροφορίες για αγνοούμενα πρόσωπα να τις καταθέσουν. “Αυτή η αιματοβαμμένη πληγή είναι πληγή και των δύο πλευρών και θεωρώ πως η βοήθεια για να κλείσει μια ώρα αρχύτερα είναι ανθρώπινο καθήκον”.

“Δεν είναι ότι δεν δίδονταν αυτές οι άδειες αλλά δίδονται σε μικρό αριθμό. Σήμερα τους κάλεσα για να τους μεταφέρω την θετική εξέλιξη που είχαμε ως αποτέλεσμα των εργασιών μας με τους ‘στρατιωτικούς θεσμούς”, ανέφερε ο Μουσταφά Ακκιντζί.

Αρχικά μπορούν να ανοίξουν περίπου 10 σημεία και ανάλογα με τα ευρήματα θα προχωρήσουν και στα υπόλοιπα, εξήγησε ο Τ/κ ηγέτης. “Οι στρατιωτικές αρχές έκαναν την αναγκαία διευκόλυνση. Και σε αυτό το πλαίσιο τους ευχαριστώ για την βοήθεια, το ενδιαφέρον και την συνεργασία τους, επειδή αυτό είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα και πρέπει όλοι μας να είμαστε βοηθητικοί, στρατιώτες και οι μη στρατιώτες” συμπλήρωσε.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι η “προεδρία” του ψευδοκράτους αποφάσισε να δώσουν 75.000 ευρώ στην ΔΕΑ.