Ασθενοφόρο γεμάτο εκρηκτικά κοντά στον αγώνα Γερμανίας-Ολλανδίας (pics & vid)

{loadposition ba_textlink}

Ακυρώθηκε ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Ανόβερο, παρουσία της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων υπουργών.

Η ανακοίνωση έγινε από την Αστυνομία και το στάδιο εκκενώθηκε αμέσως. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκε “ύποπτη” βαλίτσα που εξετάζεται.

Το ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στην οδό “Ρόμπερτ Ένκε” κοντά στο γήπεδο. Αμέσως αποκλείστηκαν όλοι οι γύρω δρόμοι. Σύμφωνα με το Euronews εντοπίστηκε και ασθενοφόρο γεμάτο εκρηκτικά κοντά στο γήπεδο.

Αμέσως μετά εκκενώθηκε και το TUI-Arena στο οποίο θα έπαιζε η μπάντα Söhne Mannheims. 14.000 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στην Αρένα για να παρακολουθήσουν τη συναυλία που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χλμ από το γήπεδο όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας. Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

Εκκενώνονται και τρένα που έφευγαν από το στάδιο του Ανόβερου, με τους επιβάτες να καλούνται να συνεχίσουν με τα πόδια. Σε κατάσταση συναγερμού η Γερμανία.

“Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα”, δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία.

Στο μεταξύ στο στάδιο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία, ενώ οι θεατές έχουν ήδη αποχωρήσει. Επισημαίνεται ότι η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο.

Σύμφωνα δε με το dpa που επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για “απειλή επίθεσης”, οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

“Στόχος φανατικών ισλαμιστών η Γερμανία, έχουν αποτραπεί 11 επιθέσεις”, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας για το Έγκλημα Χ.Μουνχ

Οι ακραίοι ισλαμιστές έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, μεταξύ των οποίων και την Γερμανία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα Χόλγκερ Μουνχ και τόνισε ότι δεν υπάρχει «λήξη συναγερμού» για τη χώρα. Αποκάλυψε δε ότι κατά το παρελθόν απετράπησαν έντεκα επιθέσεις.

«Στην Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση στη βάση των τρεχουσών πληροφοριών και εξελίξεων και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην συμβούν τέτοιες επιθέσεις. Έτσι κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να αποτρέψουμε έντεκα επιθέσεις», δήλωσε ο κ. Μουνχ στην εφημερίδα Die Welt και επισήμανε ότι ειδικά οι επιθέσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο κίνδυνος διεθνούς τρομοκρατίας είναι υψηλός και μπορεί και η Γερμανία να επηρεαστεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της ΒΚΑ σημειώνει ακόμη ότι ακραίοι ισλαμιστές εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. «Υπάρχει μια απειλή που πρέπει κανείς να πάρει στα σοβαρά, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων», διευκρίνισε.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.