“Αλληλεγγύη” η κίνηση που ιδρύει η Ελένη Θεοχάρους

{loadposition ba_textlink}

Τη δημιουργία νέας κίνησης στο πολιτικό σκηνικό με την ονομασία «Αλληλεγγύη», ανακοίνωσε πριν από λίγο η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Ελένη Θεοχάρους, η οποία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Το πρωί η κ. Θεοχάρους απέστειλε επιστολή που κοινοποιεί την αποχώρησή της προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στην οποία κάνει λόγο για μέγα χάσμα στις θέση της με το κόμμα, ως προς το Κυπριακό, υποστηρίζοντας πως «οδηγούμεθα ταχέως προς μη αναστρέψιμες καταστάσεις»

Αυτούσια η επιστολή Θεοχάρους προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

«Προς Πρόεδρο ΔΗΣΥ, κον Αβέρωφ Νεοφύτου,

Με την επιστολή αυτή σας ανακοινώνω την αποχώρηση μου από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, Η αποχώρηση μου από το κόμμα είναι μια δύσκολη και επίμονη διαδικασία, τόσο για μένα όσο και για τους στενούς συνεργάτες και φίλους μου μέσα στο κόμμα. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια άλλη επιλογή. Το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό και βαθύτατα πολιτικό και δημιουργεί σε όλους έντονα συναισθήματα, χωρίς για μένα να αγγίζει διαπροσωπικές σχέσεις σε ανθρώπινο επίπεδο.

Όπως γνωρίζετε μας χωρίζει χάσμα μέγα όσον αφορά την πορεία του εθνικού θέματος και πιστεύω ακράδαντα ότι οδηγούμεθα ταχέως προς μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η στάση της ηγεσίας πολλές φορές με οδήγησε σε πλήρη απογοήτευση και μου δημιούργησε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Για τα ζητήματα αυτά σας ενημέρωσα και στο παρελθόν.

Είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά είναι αναγκαία και απαραίτητη.

Η εξέλιξη είναι απόλυτα συμβατή με τη συνείδηση και την πολιτική μου ηθική.

Μετά τιμής
Ελένη Θεοχάρους»

ΔΗΣΥ: Σεβαστή η απόφαση της κυρίας Θεοχάρους

Η κα Ελένη Θεοχάρους, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΔΗΣΥ, επικοινώνησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου για να τον ενημερώσει σχετικά και ακολούθως απέστειλε επιστολή παραίτησης από μέλος του κόμματος.

Η απόφαση της κυρίας Θεοχάρους, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι σεβαστή.

Εκ καθήκοντος, καταλήγει, ο Πρόεδρος του κόμματος αποστέλλει επιστολή στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στον πρόεδρο του ΕΛΚ με την οποία τους ενημερώνει ότι η κυρία Θεοχάρους δεν ανήκει πλέον και δεν εκπροσωπεί τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Πηγή: Φιλελεύθερος/ΚΥΠΕ