Αναχώρησε για το Sharm el Sheikh το βρετανικό αεροσκάφος από το αεροδρόμιο Πάφου

{loadposition ba_textlink}

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Επικοινωνίας των αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε ότι «το απόγευμα αναχώρησε και το τελευταίο βρετανικό αεροσκάφος, το οποίο στάθμευε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου και το οποίο συμμετέχει στη διαδικασία απομάκρυνσης Βρετανών υπηκόων από το αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο, Sharm el Sheikh».

Πρόσθεσε ότι «από τα συνολικά έντεκα βρετανικά αεροσκάφη που είχαν αφιχθεί στην Κύπρο την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ως μέρος της διαδικασίας επαναπατρισμού Βρετανών υπηκόων, τα πέντε εξ αυτών μετέβησαν στο Sharm el Sheikh, χρησιμοποιώντας τα κυπριακά αεροδρόμια ως ενδιάμεσο σταθμό. Τα υπόλοιπα έξι δεν κατέστη εφικτό να εξυπηρετηθούν αμέσως από το αεροδρόμιο του Sharm el Sheikh και επέστρεψαν στη Βρετανία άδεια, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου».

Σύμφωνα με τον κ. Ασπρή, «τα διεθνή αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν πάντα επιχειρησιακά έτοιμα να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε νέες ανάγκες που είναι πιθανόν να προκύψουν ως αποτέλεσμα της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή».