Α. Νεοφύτου: “Πατριωτισμός για τον ΔΗΣΥ είναι η προσπάθεια για επανένωση”

{loadposition ba_textlink}

Το μήνυμα εκ μέρους του ΔΗΣΥ ότι «πατριωτισμός είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν διαμέσου των συνομιλιών να επανενώσουμε τον τόπο μας και να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή και τα τουρκικά στρατεύματα», έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος παρέστη στην ετήσια παγκύπρια σύναξη των αγωνιστών πολιτικών κρατουμένων του Συνδέσμου Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ 55-59, στην Κοκκινοτριμιθιά.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι στο χώρο αυτό που υπέφεραν οι αγωνιστές αλλά και στην παρουσία των αγωνιστών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος και μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας και του πραγματισμού «ότι αν θέλουμε πραγματικά να επανενώσουμε τον τόπο μας πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε σταθεροί στις αρχές μας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην επιδίωξη μιας λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα δημιουργήσει συνθήκες σε μια ενωμένη ευρωπαϊκή χώρα το σύνολο των Κυπρίων πολιτών να απολαμβάνουν τα ανθρώπινα αγαθά και τις ανθρώπινες αξίες».

«Στην επιδίωξη του ιδεατού ελλοχεύει ο κίνδυνος να τσιμεντώσουμε τα τετελεσμένα, να τσιμεντώσουμε την κατοχή και αντί της απελευθέρωσης του τόπου να ζήσουμε σε πρώτο στάδιο την διχοτόμηση και σε μεταγενέστερο στάδιο την πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει σταθερά δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη δύσκολη προσπάθεια του να επανενώσει τη μοιρασμένη μας πατρίδα, «αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, τους κινδύνους που έχει αυτή η διαδικασία, αλλά παράλληλα και γνωρίζοντας τους υπαρκτούς κινδύνους από την παρέλευση του χρόνου και το μηδενισμό των πιθανοτήτων να ξαναριζώσουμε το ελληνικό στοιχείο στην κατεχόμενη γη μας».

 

Δηλώσεις Ελένης Θεοχάρους

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή δήλωση της Ελένης Θεοχάρους, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ τοποθετήθηκε την Παρασκευή με μια λιτή ανακοίνωση.

«Σεβαστή η απόφαση και είπαμε τελεία. Να συμπληρώσουμε σήμερα `τελεία και παύλα` σε αυτό το ζήτημα», είπε, αναφέροντας ότι το όλο θέμα θεωρείται λήξαν και δεν υπάρχει για τον ΔΗΣΥ.

Πηγή: KYΠΕ