Απειλείται η λειτουργία στα κρατικά νοσηλευτήρια

{loadposition ba_textlink}

Απειλείται άμεσα η ομαλή λειτουργία των κρατικών νοσηλευτηρίων, καθώς σήμερα έληξε το χρονοδιάγραμμα των 3 εβδομάδων που έδωσαν οι νοσηλευτές στην κυβερνητική πλευρά για να απαντήσει στα καυτά θέματα της μετατροπής των συμβολαίων των εκτάκτων σε αορίστου, καθώς και της αποκατάστασης της αποκοπής του 10% από το μισθό τους. Σε δηλωσεις του στο 24h, ο Πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΥΔΥ), Πρόδρομος Αργυρίδης, ανέφερε ότι θα επιδιώξουν μέχρι σήμερα ή και αύριο, να έχουν απάντηση στα αίτηματά τους, όπως ήταν και η δέσμευση της επίσημης πλευράς ενώπιον της ΜΕΠ.

Εάν δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ο κ. Αργυρίδης ανέφερε ότι τη Δευτέρα η Γραμματεία τουΚλάδου σε συνεργασία με την συντονιστική των εκτάκτων και το κλάδο των νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας θα αποφασίσουν για περαιτέρω μέτρα, τα οποία ωστόσο δεν θέλησε να διευκρινήσει ποιά θα είναι. Πάντως δεν αποκλείεται μαζί με τους νοσηλευτές να συνταχθούν και οι έκτακτοι γιατροί του δημοσίου, οι οποίοι παρά τις διαβεβαιώσεις που πήραν κατά καιρούς από την επίσημη πλευρά για την μετατροπή των συμβολαίων τους σε αορίστου, εντούτοις μέχρι σήμερα τίποτα δεν έγινε.

Στη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίας του Δ.Σ. του Κλάδου συζητήθηκαν επίσης και τα θέματα που τέθηκαν από την ΠΑΣΥΔΥ στη συνεδρία της ΜΕΠ στις 16 Οκτωβρίου.Σε σχετική ανακοίνωση, εκφράζεται η καταρχήν ικανοποίηση για τη αποδοχή του αιτήματος για αποπαγοποίηση των θέσεων που βρίσκονται ενώπιον της ΕΔΥ (157 θέσεις για τη Γενική Νοσηλευτική και 28 για τα Ψυχιατρική Νοσηλευτική).

Ο κλάδος θεωρεί επίσης θετική τη θέση για παραπομπή προς συζήτηση σε κλιμάκιο, των θεμάτων των αποζημιώσεων των νοσηλευτών που εργάζονται με το σύστημα «κατ’ οίκον αναμονής» (στα επεμβατικά εργαστήρια, θαλάμους υπερβαρικού οξυγόνου και ορισμένα αγροτικά κέντρα) καθώς και του αιτήματος για επαναφορά του επιδόματος Σανατορίου για τους νοσηλευτές που εργάζονται στο νοσοκομείο Κυπερούντας.