ΑΠΟΕΛ: Τώρα πρέπει να δείξει την αποφασιστικότητά της η διοίκηση!

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ εμφανίζεται πιο αποφασισμένη από ποτέ να ξεμπερδέψει με τη μειοψηφία που δημιουργεί προβλήματα στην εξέδρα του και με την πλήρη εφαρμογή της loyalty card περνάει από τα λόγια στις πράξεις.

Μία “κάρτα αφοσίωσης” με την οποία αντιδρούν οι οργανωμένοι, οι οποίοι ανακοίνωσαν την αποχή τους από τα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ.  

Κι εδώ ακριβώς θα πρέπει να δείξει την αποφασιστικότητά της η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ. Να προχωρήσει στην εφαρμογή της loyalty card και να μην κάνει πίσω βλέποντας τις αντιδράσεις που μάλλον αναμενόμενα έχουν οι οργανωμένοι και ίσως και κάποιοι απλοί οπαδοί της ομάδας.  

Ο ΑΠΟΕΛ γίνεται η πρώτη ομάδα στην Κύπρο που εφαρμόζει την κάρτα φιλάθλου, αφού ουσιαστικά τέτοια είναι η loyalty card. Οι ιθύνοντες των “γαλαζοκίτρινων” γνώριζαν πως η κίνηση αυτή θα έφερνε αντιδράσεις. Και τις έφερε. Ωστόσο αυτή η αποχή που ανακοίνωσαν οι “πορτοκαλί” δεν θα πρέπει να πτοήσει τη διοίκηση.  

Για την αποφυγή περιστατικών όπως τα τραγικά που είδαμε στην Τρίπολη, σε ευρωπαϊκό αγώνα, σε ελληνικό έδαφος, χρεάζονται δραστικές λύσεις. Η loyalty card είναι μία κίνηση που γίνεται προς τη σωστή κατεύθυνση.  

Αν η διοίκηση λυγίσει, βλέποντας τους φανατικούς οπαδούς να απέχουν, τότε θα χαθεί για τον ΑΠΟΕΛ μία τεράστια ευκαιρία να ξεμεπρδέψει με τα στοιχεία εκείνα που στο όνομα της αγάπης τους για την ομάδα την προσβάλλουν με ενέργειες, όπως αυτές με τον Αστέρα που προκάλεσαν και τη 15άλεπτη διακοπή του αγώνα. Γι’ αυτό και είναι τώρα που θα πρέπει να δείξει την πυγμή της η διοίκηση του Πρόδρομου Πετρίδη και να τολμήσει να τα βάλει και με τους οργανωμένους που αντιδρούν – πράγμα σπάνιο, για να λέμε την αλήθεια, για κυπριακή ομάδα, αφού δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις διοικήσεις να πηγαίνουν κόντρα στους οργανωμένους.  

Η διοίκηση έχει τονίσει ξεκάθαρα πως θέλει να απαλλαγεί από το “καρκίνωμα” αυτό. Για να απαλλαγεί, θα πρέπει και να γίνουν και κάποιες “θυσίες”, αν θεωρήσουμε ως τέτοια την απουσία των οργανωμένων, αυτών που φτιάχνουν ατμόσφαιρα στα παιχνίδια, αλλά και που καταστρέφουν παιχνίδια με συμπεριφορές τύπου Τρίπολης. Η επιλογή της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ είναι ξεκάθαρη: θέλει υγιή κερκίδα, ακόμη κι αν αυτή δημιουργεί λιγότερο “καυτή” ατμόσφαιρα. Το σίγουρο είναι πως με υγιή κερκίδα, οι “γαλαζοκίτρινοι” δεν θα γίνουν ξανά μάρτυρες εικόνων ντροπής, όπως αυτών που είδαμε στην Τρίπολη και που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των διοικούντων.