Άρχισε η Δημόσια Διαβούλευση του ΚΟΤ για το σχέδιο χορηγιών

{loadposition ba_textlink}

Με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος και την πρόοδο στο μεγάλο θέμα της εποχικότητας, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού άρχισε σήμερα Τετάρτη 11/11/2015 στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία» τη Δημόσια Διαβούλευση για το «Σχέδιο Χορηγιών επενδύσεων εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», στα πλαίσια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος διάφοροι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς, σύμβουλοι επιχειρήσεων, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και άλλοι. Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και τοποθετήσεις, οι οποίες καταγράφηκαν και θα μελετηθούν προσεκτικά από τον ΚΟΤ.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απεύθυνε η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ κα Αννίτα Δημητριάδου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, πιστός στις εξαγγελίες του, αρχίζει σήμερα τη δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Χορηγιών Επενδύσεων Εμπλουτισμού και Εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος για την προγραμματική περίοδο 2014 -2020, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ ευρώ με δυνατότητα να φτάσει τα 16 εκ. ευρώ. Το Σχέδιο αναμένεται να οδηγήσει σε επενδύσεις στην τουριστική βιομηχανίας της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Το συγκεκριμένο Σχέδιο αποτελεί σημαντικό εργαλείο στα πλαίσια μίας ολοκληρωμένη Στρατηγικής που υλοποιεί ο ΚΟΤ για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού τομέα της χώρας, η οποία αποσκοπεί στην ανάπτυξη του τουρισμού και τη βελτίωση των χαρακτηριστικών του τομέα. Κατά την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία δύο προκηρύξεις που αφορούσαν έργα συνολικής χορηγίας 10 εκ. ευρώ».

Σε επιπρόσθετη παρέμβασή της, ενόψει των διεθνών εξελίξεων και γεγονότων στην περιοχή μας, η κα Δημητριάδου κάλεσε όλους τους τουριστικούς φορείς όπως ξενοδόχους, επιχειρηματίες κέντρων αναψυχής, ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλους, καθώς και τις Τοπικές Αρχές, να καταβάλουν πολύ μεγαλύτερες προσπάθειες για αναβάθμιση και ουσιαστική ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας κατά τη χειμερινή περίοδο. Όπως τόνισε, η Κύπρος πρέπει να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα και να αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να καταστεί ένας ελκυστικός και αξιόπιστος χειμερινός προορισμός, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στις αυξανόμενες απαιτήσεις.

Σημειώνεται ότι το Σχέδιο Κινήτρων του ΚΟΤ είναι δυνητικά επιλέξιμο για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη 2014 – 2020.

Η περίοδος υποβολής απόψεων θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2015.