Βόμβα “βλέπει” και ο Ομπάμα πίσω από την πτώση του Airbus

{loadposition ba_textlink}

Σε έκρηξη βόμβας ενδεχομένως να οφείλεται η συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στην χερσόνησο του Σινά, δηλώνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών θα αφιερώσουν πολύ χρόνο για να εξακριβώσουν τα αίτια της συντριβής.

Ανέφερε όμως χαρακτηριστικά ότι είναι πιθανόν να υπήρχε βόμβα στο ρωσικό αεροπλάνο.

Η Γαλλία αποτρέπει τους πολίτες της να επισκέπτονται το Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Χερσόνησο του Σινά, μετά την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας εξέδωσε ταξιδιωτική σύσταση προτρέποντας τους Γάλλους πολίτες να αποφεύγουν την μετάβαση τους στο δημοφιλές θέρετρο εκτός εάν συντρέχουν επιτακτικοί, ιδίως επαγγελματικοί λόγοι.

Η σύσταση ισχύει και για την πόλη Τάμπα, στη χερσόνησο του Σινά.

Το Παρίσι απέφυγε ωστόσο να πάρει θέση αν η συντριβή του ρωσικού αεροπλάνου πιθανόν να οφείλεται σε έκρηξη βόμβας.

Η νέα σύσταση του γαλλικού υπουργείου εξωτερικών αναφέρεται εκδόθηκε ως προληπτικό μέτρο, καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ανάλογη σύσταση εξέδωσε και η Γερμανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει τους Γερμανούς πολίτες που ταξιδεύουν ή παραθερίζουν ήδη στην Αίγυπτο να αποφεύγουν να μεταβαίνουν στην Χερσόνησο του Σινά.

Στη σύσταση αναφέρεται ότι ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη αναστείλει τα δρομολόγιά τους προς την περιοχή.

Το Βερολίνο αναφέρει ότι Γερμανοί εμπειρογνώμονες συμμετέχουν στις έρευνες για εξακρίβωση των αιτιών της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους.

Πηγή: ΚΥΠΕ