Ομηρία στη Βόρεια Γαλλία

{loadposition ba_textlink}

Αρκετοί ένοπλοι άνδρες έχουν κλειστεί σε ένα σπίτι με ομήρους στην Roubaix. Σύμφωνα με το RTL, η ομηρία φέρεται να ξεκίνησε μετά από οδικό έλεγχο που πήγε στραβά. Η “Voix du Nord» και «Nord Eclair» υποστηρίζουν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί με Καλάσνικοφ με αρκετούς τραυματίες.

Σύμφωνα με την iTele οι φερόμενοι δράστες κρατούν μια οικογένεια για όμηρους.

“Μια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και κρατούνται όμηροι. Υπήρξαν πυροβολισμοί και η γειτονιά έχει αποκλειστεί” επισήμανε η πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

“Ο διευθυντής μιας τράπεζας και η οικογένειά του κρατούνται όμηροι”.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και της πυροσβεστικής επιβεβαίωσαν ότι οι αρχές διεξαγάγουν μια επιχείρηση στο Ρουμπέ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Η ομηρία στη Ρουμπέ δεν φαίνεται να συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Οι ένοπλοι άνδρες που κρατούν ομήρους απόψε στην πόλη Ρουμπέ δεν φαίνεται να συνδέονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ωστόσο πιθανόν σχεδίαζαν μια ληστεία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας.

“Προφανώς δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση, πρόκειται προφανώς για μια ένοπλη ληστεία”, είπε αστυνομική πηγή. Ενας ή περισσότεροι άνδρες ταμπουρώθηκαν απόψε κρατώντας ομήρους σε μια κατοικία στο Ρουμπέ, μετέδωσε από την πλευρά του το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για διάρρηξη και η δημοτική αρχή για μια ένοπλη ληστεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ή οι ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί σε μια οικία όπου διαμένει ένα ζευγάρι, στην οποία ετοιμάζονταν να κάνουν διάρρηξη. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις έφθασε η μονάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων, που είχε ειδοποιηθεί σχετικά με αυτήν την απόπειρα διάρρηξης. Ο ή οι δράστες πήραν ομήρους τους ενοίκους του σπιτιού. Η δημοτική αρχή του Ρουμπέ αναφέρθηκε σε μια “ένοπλη ληστεία”. Μια μονάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, της Raid, αναμένεται στην περιοχή και οι αρχές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτή, προσέθεσαν η δημοτική αρχή και μια αστυνομική πηγή.