Διαμαρτύρεται ο Ακιντζί γιατί θα τον προσφωνούσαν ηγέτη των τ/κ

{loadposition ba_textlink}

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν παρέστη στην αποψινή δεξίωση προς τιμή του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας λόγω της μη ικανοποιητικής απάντησης της γερμανικής πρεσβείας στο αίτημα της τ/κ πλευράς όπως οι δύο κοινότητες εκπροσωπηθούν στην εκδήλωση με ισότιμο καθεστώς.

Διαβάστε επίσης: Ακιντζί: Άλλον μας εδείξαν τζιαί άλλον μας εμπείξαν! 

Την εκδήλωση παρέθεσε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο στο εστιατόριο Chateau Status στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας και σ` αυτή συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος του τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζού αναφέρει ότι ο κ. Ακιντζί είχε σήμερα μια πολύ παραγωγική συνάντηση στα κατεχόμενα με τον τον κ. Στάινμαϊερ και εκφράζει την ικανοποίηση του τ/κ ηγέτη για τη στήριξη της Γερμανίας στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Εντούτοις, προσθέτει ο κ. Μπουρτζού, ο κ. Ακιντζί δεν θεώρησε σωστό να παρευρεθεί στη δεξίωση παρά την επιθυμία του να παραστεί σ` αυτήν.

Ο κ. Μπουρτζού προσθέτει ότι η απόδοση ισότιμου καθεστώτος στις δύο κοινότητες σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι μια γνωστή πραγματικότητα και αυτό το θέμα λαμβάνεται, επίσης, υπόψη κατά την προσφώνηση των δύο πλευρών σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Όπως αναφέρει, ενώ έγινε υπενθύμιση της γερμανικής πρεσβείας γι΄ αυτό το θέμα εκ των προτέρων, εντούτοις δεν λήφθηκε ικανοποιητική απάντηση.

Είπε, επίσης, ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η τ/κ πλευρά, ο Νίκος Αναστασιάδης θα προσφωνείτο στην εκδήλωση ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Μουσταφά Ακιντζί ως τ/κ ηγέτης.

Είναι γι` αυτό το λόγο που ο κ. Ακιντζί αποφάσισε να μην παραστεί στην εκδήλωση, καταλήγει στη γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος της λεγόμενης προεδρίας.