Διαπραγματευτικό θρίλερ χωρίς τέλος

 

{loadposition ba_textlink}

Χωρίς οριστική συμφωνία και με δύο σοβαρά εκκρεμή ζητήματα ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών κι ενώ λήγει αύριο Τρίτη η νέα προθεσμία που έλαβε η Αθήνα.

Οι διαβουλεύσεις – θρίλερ για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς ολοκληρώθηκαν στις 5 τα ξημερώματα, μετά από 17 ολόκληρες ώρες διαπραγμάτευσης και την ελληνική πλευρά να διαμηνύει πως “σημειώθηκε πρόοδος, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα”.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σήμερα, με το οικονομικό επιτελείο να ανανεώνει το ραντεβού του με τους δανειστές για τις 14:00 το μεσημέρι κι ενώ μέχρι αύριο πρέπει να υπάρξει συμφωνία, ώστε να συνεδριάσει το Euro Working Group για να την εγκρίνει.
Κατά τις πληροφορίες, δύο είναι οι μεγάλες εκκρεμότητες που στερούν από την Αθήνα την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και των 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτά που ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί είναι αφενός τα κριτήρια προστασίας της κύριας κατοικίας της μεσαίας τάξης από τους πλειστηριασμούς και αφετέρου η διαδικασία πώλησης των κόκκινων δανείων.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.