“Φλερτάρει” με ΔΗΣΥ ο Μασούρας

{loadposition ba_textlink}

Παραίτηση στην ηγετική πυραμίδα του Κινήματος Οικολόγων προκαλεί πονοκέφαλο στους εσωτερικούς μηχανισμούς, αφού ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος, Ανδρέας Μασούρας, απέστειλε σχετική επιστολή στα συλλογικά όργανα του Κινήματος με την οποία κάνει λόγο για ένα κουρασμένο Κίνημα.

Η επιστολή παραίτησης έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ο Ανδρέας Μασούρας αποτελεί μια από τις σύγχρονες μορφές του Οικολογικού Κινήματος. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της επιστολής είναι ο κριτικός της χαρακτήρας που ήδη προβληματίζει στελέχη και μέλη που βλέπουν την πόρτα εξόδου.

Στην επιστολή του ο Ανδρέας Μασούρας αναφέρει «με ιδιαίτερη πικρία, πως ένα κουρασμένο πλέον Κίνημα δεν μπορεί και δεν έχει κάτι να προσφέρει στη νέα γενιά» και πως «η μη ανανέωση στελεχών και νέων ανθρώπων, η οικογενειοκρατία και ο παλαιοκομματικός χαρακτήρας του ως προς αντιλήψεις, διαχειρίσεις και δομές (π.χ. ζητήματα συμμετοχικότητας και εναλλαξιμότητας), αποτελούν και τις κύριες αιτίες της καθήλωσης του και της μη αποδοχής του από την κοινωνία».

Αναφέρει επίσης ότι ένα πράσινο και οικολογικό Κίνημα, για να θεωρείται οικολογικό πρέπει να συμπεριφέρεται κατάλληλα και όχι απλά να φαίνεται και ότι ο εκτροχιασμός από τις θεμελιώδεις βασικές αρχές και αξίες της Πολιτικής Οικολογίας αλλά και ευρύτερα του Οικολογικού Κινήματος είναι δυστυχώς εμφανής.

Ο Ανδρέας Μασούρας αναφέρεται στην επιστολή του και στις συζητήσεις που είχα κάνει τόσο με τον Πρόεδρο του Κινήματος όσο και με άλλα στελέχη εκφράζοντας τις ανησυχίες του χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα.

«Ως νέος είμαι πεπεισμένος πως σε ένα τέτοιο κουρασμένο πολιτικό κίνημα δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω» προσθέτει και καταλήγει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τα ιδανικά, τις αξίες και τις αρχές της Πολιτικής Οικολογίας από μάχιμα χαρακώματα.

Πάντως προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για τις παραπέρα ενέργειες αφού όπως αναφέρει ο τ. Αντιπρόεδρος των Οικολόγων: “Θα συνεχίσω να υπηρετώ τα ιδανικά, τις αξίες και τις αρχές της Πολιτικής Οικολογίας από μάχιμα χαρακώματα”.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της “24”, ο ΔΗ.ΣΥ. φέρεται να φλερτάρει έντονα τον Αντρέα Μασούρα. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται πιθανή συνεργασία στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές.