Δικαστής ρώτησε θύμα βιασμού «γιατί δεν κράτησε κλειστά τα πόδια της»

{loadposition ba_textlink}

Να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τις εξωφρενικές ερωτήσεις που φέρεται να έθεσε ένα δικαστής σε μία γυναίκα που ισχυριζόταν ότι έπεσε θύμα βιασμού διέταξε το Δικαστικό Συμβούλιο του Καναδά.

Όπως αναφέρει η New York Post, o δικαστής Ρόμπιν Καμπ φέρεται να ρώτησε μία 19χρονη άστεγη γυναίκα, η οποία είχε καταγγείλει ότι βιάστηκε στην τουαλέτα ενός σπιτιού σε πάρτι, ενώ ήταν σκυμμένη στον νιπτήρα «γιατί δεν κράτησε κλειστά τα πόδια της» και «γιατί δεν κάθισε πάνω στον νιπτήρα για να αποτρέψει τη διείσδυση».

Ο Καμπ είχε απαλλάξει τότε τον κατηγορούμενο για την επίθεση, ωστόσο η αθωωτική απόφαση ανατράπηκε στη συνέχεια από το Εφετείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλαν τέσσερις καθηγητές της νομικής Σχολής του Κάλγκαρι και αποτέλεσε έναυσμα για την έρευνα, η συμπεριφορά του δικαστή καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης ήταν άκρως σεξιστική και υποτιμητική για το θύμα.

Εκτός από τις σοκαριστικές ερωτήσεις που έθεσε στη νεαρή κοπέλα, ο Καμπ αναφερόταν συχνά στο γεγονός ότι ήταν άστεγη και μάλιστα φέρεται να της είπε ότι η ζωή στον δρόμο θα έπρεπε να την έχει κάνει «αρκετά σκληρή» ώστε να αποκρούει τέτοιες επιθέσεις.

Επίσης ο σεξιστής δικαστής φέρεται να υπονόησε ότι η 19χρονη πήγαινε γυρεύοντας επειδή είχε πιει και θεώρησε ότι η έκκλησή της στον δράστη να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό ήταν στην ουσία «άδεια» για να κάνει σεξ μαζί της.

Πηγή: newsbeast.gr