Δίκη Χρυσής Αυγής. Αστυνομικός: Ο Φύσσας έμεινε όρθιος για ένα λεπτό και έλεγε ‘οχι ρε π…… με μαχαίρωσε’

Πώς βρήκε τον Ρουπακιά και τον Φύσσα. Όλος ο διάλογος με την έδρα. Τι είπε η πρόεδρος για την πολύωρη διαδικασία

Όλο και πιο αληθινό εμφανίζεται το σενάριο της αποφυλάκισης και των υπολοίπων κατηγορουμένων που έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης οι συνήγοροι προχώρησαν στο σχολιασμό της κατάθεσης του αστυνομικού Κ. Κοτσοβού, με αποτέλεσμα την επισήμανση ακόμη και της προέδρου της έδρας.

“Συντομεύετε”, είπε η Μαρία Λεπενιώτη προς τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, “θα λήξει τον Φεβρουάριο ο χρόνος των προφυλακίσεως και θα διαμαρτύρεστε μετά ότι καθυστερεί η δίκη”.

Επόμενος μάρτυρας στον κατάλογο ήταν ο επίσης αστυνομικός Χρ. Δελληγιάννης.

Ο αστυνομικός είπε πως επιχείρησε να συλλάβει έναν άνδρα που βρισκόταν πίσω από τον Ρουπακιά “και την ώρα που προσπαθώ να του βάλω χειροπέδες με έσπρωξε ένας άλλος και μου είπε ” άστονα ρε”.

“Πήγαμε με τη συνάδελφο προς τον Ρουπακιά και το Φύσσα …πιάσαμε το Φύσσα γιατί ήταν πιο ψηλό παιδί. Ήταν στην τσίτα και μας είπε: “ρε παιδιά όχι εμένα αυτός ο π…, ο καρ…. με μαχαίρωσε” που σε μαχαίρωσε ; “τον ρώτησαμε και το παιδί σήκωσε την μπλούζα του και μας έδειξε το τραύμα.

Πρόεδρος: Δεν είχατε τη δυνατότητα να τους τραβήξετε τον έναν από τον άλλον;

Μάρτυρας: Εγώ έπιασα αυτόν που βρήκαν μπροστά μου.

“Ο Φύσσας έμεινε όρθιος για ένα λεπτό – είπε ο μάρτυρας – και έλεγε “όχι ρε π… με μαχαίρωσε”. Ο Φύσσας ξάπλωσε, ήρθε και η κοπέλα του και ξάπλωσε στην αγκαλιά της . Καλέσαμε ασθενοφόρο. Μόλις συνελήφθη ο Ρουπακιάς η ομάδα των ατόμων που ήταν εκεί αμέσως διαλύθηκε.

Πρόεδρος: προσπάθησε κανείς να τους πιάσει;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα δεν γινόταν. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο αρχίσαμε τις αναζητήσεις αλλά δεν βρήκαμε κάτι και αποχωρίσαμε. Περιέγραψε την πρώτη εικόνα που είχε από τον Φύσσα και το Ρουπακιά ως εξής: “Είδα έναν άνθρωπο, τον Παύλο Φύσσα, μπροστά του ο Ρουπακιάς και πίσω του τρία – τέσσερα άτομα. Ο Ρουπακιάς με το Φύσσα έπαιζαν ξύλο. Ήταν ένα κουβάρι και οι άλλοι έβριζαν προς το Φύσσα”.

Πρόεδρος: Δεν προσπάθησαν να τους ξεχωρίσουν;

Μάρτυρας: Δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο προσπαθούσαν να χτυπήσουν και εκείνοι τον Φύσσα αλλά ο Ρουπακιάς με το Φύσσα ήταν σώμα με σώμα.

Πρόεδρος: Τι κάνατε;

Μάρτυρας: Πήγαμε στο σημείο μαζί με τη συνάδελφο.

Πρόεδρος: Οι άλλοι συνάδελφοι σας τι έκαναν;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω , δεν έβλεπα πίσω μου

Κι αυτός δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα αναφορικά με τη συνολική στάση της αστυνομίας, το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Πρόεδρος: Αν και οι 8 αστυνομικοί είχατε φτάσει μαζί στο σημείο δεν θα μπορούσε να είχε αποτραπεί το αποτέλεσμα;

Μάρτυρας: Αμφιβάλω με την ταχύτητα που έγινε το περιστατικό

Πρόεδρος: Αν επρόκειτο για μια ληστεία;

Μάρτυρας: Είναι πολύ διαφορετικό, γι αυτό έχουμε εκπαιδευτεί. Ήμασταν πολύ λίγοι και δεν γνωρίζαμε τις προθέσεις τους. Θα μπορούσαν αυτά τα άτομα να έχουν επιτεθεί και σε εμάς. Δεν έγινε αυτό αλλά δυστυχώς έγινε αργότερα , χτύπησαν τον Φύσσα.

Πρόεδρος: Δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι άλλο ;

Μάρτυρας: Τι άλλο; Μπήκα μέσα στο περιστατικό; τι άλλο μπορούσα να κάνω;

Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να αποτρέψετε καταστάσεις αυτό περιμένει ο κόσμος όχι απλά να ενημερώνεται το κέντρο.

Μάρτυρας: Το ξέρω, αλλά εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι …

Ο μάρτυρας κατέληξε “αν ήθελαν να μας κάνουν ένα ντου θα μας είχαν διαλύσει . Ήμασταν οκτώ άτομα ο ένας μόνο είχε βαρύ οπλισμό… Μας είπαν από το κέντρο “μείνετε σε απόσταση και δίνετε εικόνα”. Τους ζητήσαμε να διαλυθούν και αυτοί ξεκίνησαν να τρέχουν βρίζοντας εκεί που δεν το περιμέναμε. Εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε σε ποιον απευθύνονταν “ελάτε εδώ βρε μ…” έλεγαν. Ουσιαστικά μας προσπέρασαν και εγώ με μια συνάδελφο τους ακολουθήσαμε”.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη.

Πηγή: news247.gr