ΔΗΚΟ: “Θα καταψηφίσουμε την πώληση δανείων”

{loadposition ba_textlink}

Τις τροπολογίες του Δημοκρατικού Κόμματος επί του νομοσχεδίου για την πώληση δανείων ανέλυσε και εξήγησε λεπτομερώς στους εκπροσώπους των δανειστών ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, σε συνάντηση που είχε μαζί τους το απόγευμα στα γραφεία του ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε στους δανειστές τους λόγους που επιβάλλουν την υιοθέτηση της εισήγησης αυτής και τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει τυχόν έγκριση αυτής της πρότασης ευρύτερα στην οικονομία.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του κόμματος έθεσε στους δανειστές την ιδιαίτερη ανησυχία που έχει για το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η κυπριακή οικονομία και για το οποίο δεν λαμβάνονται μέτρα, ανέφερε η κ. Ερωτοκρίτου, σε δήλωση στο ΚΥΠΕ.

Εισηγηθήκαμε ότι ένα σχέδιο δημιουργίας οργανισμού διαχείρισης αυτών των περιουσιακών στοιχείων θα έπρεπε να εφαρμοστεί και στην Κύπρο, πρόσθεσε. Επεξηγήθηκε, είπε, η σκέψη του ΔΗΚΟ για υιοθέτηση παρόμοιων λύσεων που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν από άλλες χώρες που βρίσκονταν σε προγράμματα, όπως η Ισλανδία και η Πορτογαλία και φαίνεται ότι σκέψεις για εφαρμογή αυτής της λύσης κάνει και η Ιταλία.

«Αν δεν λύσουμε το πρόβλημα αυτό δεν θα έχουμε προοπτικές σοβαρής και ουσιαστικής ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ.

Από την πλευρά τους οι δανειστές δεν πήραν συγκεκριμένη θέση, αλλά παραδέχτηκαν ότι αυτές είναι λύσεις που εφαρμόστηκαν ή γίνονται σκέψεις για να εφαρμοστούν σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την κ. Ερωτοκρίτου.

Είπε ακόμα ότι «σε αυτή την εισήγησή μας θα πρέπει να υπάρξει και στήριξη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις και από την κυβέρνηση έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερες πιθανότητες για τον τόπο μας».

«Ως ΔΗΚΟ θα προσπαθήσουμε και θα συνεχίσουμε και θα επιμένουμε να διεκδικούμε και το τελευταίο που μπορούμε να διεκδικήσουμε για τον τόπο και την οικονομία. Καλό θα ήταν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια όλοι, καθώς η οικονομία είναι εθνικό και όχι κομματικό θέμα» είπε.

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι εάν δεν περάσει η τροπολογία, το ΔΗΚΟ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Πηγή: KYΠΕ