Δύο ύποπτοι για τη βόμβα στο ρωσικό Airbus στο Σινά

{loadposition ba_textlink}

Οι αιγυπτιακές αρχές κρατούν δύο υπαλλήλους του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ, που θεωρούνται ύποπτοι ότι βοήθησαν εκείνους που τοποθέτησαν τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

Λίγο νωρίτερα τα σενάρια για συντριβή του ρωσικού Airbus στη Χερσόνησο του Σινά μετά από έκρηξη βόμβας στο εσωτερικό του επιβεβαίωσαν οι ανακοινώσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της FSB στη Μόσχα, στα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους έχουν εντοπιστεί υπολείμματα αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που αντιστοιχούν κατά προσέγγιση σε βόμβα με 1,5 κιλά δυναμίτιδας.

«Είμαστε σε θέση να πούμε ότι πρόκειται για επίθεση», ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Κρεμλίνου. «Κατά τη διάρκεια της πτήσης πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την αύξηση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία και έδωσε εντολή στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Πηγή: newsbeast.gr