Δείτε τι συμβαίνει στους δρόμους της Ν. Κορέας όταν βρέχει (vid)

{loadposition ba_textlink}

Η τέχνη του δρόμου στα καλύτερά της! Μια ομάδα νεαρών καλλιτεχνών στην Νότια Κορέα βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει τις βροχερές, μίζερες μέρες του μήνα σε μια έκρηξη χρωμάτων στους δρόμους της Σεούλ με τα ψάρια και τις φάλαινες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό υδροφιλικό χρώμα και με τη βοήθεια γνωστής εταιρείας χρωμάτων οι ευφάνταστοι και ταλαντούχοι σχεδιαστές έφτιαξαν τις εντυπωσιακές ζωγραφιές στην άσφαλτο, ώστε αυτές να είναι ορατές μόνο εάν πέσει επάνω τους νερό, δηλαδή εάν ρίξει μια νεροποντή. Αντί για τους βρεγμένους, γκρι, σκοτεινούς δρόμους οι πολίτες πλέον θα χαμογελούν όταν βρέχει καθώς θα βλέπουν πολύχρωμες φάλαινες, ψάρια, χελώνες σε μια πανδαισία χρωμάτων.

Οι δρόμοι της Σεούλ, μοιάζουν πλέον, όπως αναφέρει η Daily Mail, με τον βυθό της θάλασσας. Οι ζωγραφιές δημιουργήθηκαν για να προετοιμάσουν τους κατοίκους για την περίοδο των μουσώνων. Οι έντονες βροχοπτώσεις μπορεί να κρατήσουν στην περιοχή μέχρι και τρεις εβδομάδες οπότε είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες να το διασκεδάσουν. Ακόμη και αν είναι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους θα κοιτούν έξω από το παράθυρο και θα βλέπουν πολύχρωμους δρόμους με φωτεινά σχέδια.

Οι εικόνες είναι εμπνευσμένες από τον πολιτισμό της Νότιας Κορέας όπου το τρεχούμενο νερό των ποταμών έχει πολύ σημαντικό ρόλο και έτσι θέλησαν να γεμίσουν κάθε δρόμο με όμορφες εικόνες που να έχουν όμως σχέση με το νερό. Οι Κορεάτες ενθουσιάστηκαν και ανυπομονούν πλέον να βρέξει ενώ οι δημιουργοί τους βραβεύτηκαν.

Το συγκεκριμένο project δεν είναι το μοναδικό που έχει γίνει στους δρόμους της Κορέας αλλά είναι ίσως είναι το πιο εντυπωσιακό.