Δεν παραδέχθηκε ενοχή για φόνο εκ προμελέτης στο Δικαστήριο ο φερόμενος μητροκτόνος

{loadposition ba_textlink}

Δεν παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης της μητέρας του, ο 21χρονος από το Ιράκ, κουρδικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να τη σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο, δηλαδή μαχαίρι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 30ης Αυγούστου 2015.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, ο 21χρονος παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη ενώπιον του Δικαστηρίου των Βάσεων στη Δεκέλεια, όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης της μητέρας του ηλικίας 46 χρόνων. Ο νεαρός ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σήμερα 6 Νοεμβρίου ενώπιον του Δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες, ωστόσο αυτό έγινε χθες.

Ο νεαρός απάντησε ότι δεν παραδέχεται την κατηγορία και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου έδωσε προθεσμία μέχρι το τέλος του χρόνου στο συνήγορο υπεράσπισης του 21χρονου, να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό που παρέλαβε από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου όρισε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 ως ημερομηνία κατά την οποία ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού και ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής θα παρουσιαστούν ενώπιον του Σώματος για να καταθέσουν παραδεκτά γεγονότα.

Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η 46χρονη γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 30ης Αυγούστου από την Αστυνομία, αιμόφυρτη στο αυτοκίνητο της οικογένειας, εκατό περίπου μέτρα από το σπίτι της, που βρίσκεται στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Η παθολογοανατόμος που διενήργησε αυτοψία στη σκηνή διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε αριθμό τραυμάτων κυρίως στην περιοχή του λαιμού και στα χέρια, τα οποία είχαν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο.

Ο νεαρός από τη πρώτη στιγμή αρνήθηκε εμπλοκή στην υπόθεση ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία Δεκέλειας υπάρχει μαρτυρία σύμφωνα με την οποία στο φόνο εμπλέκεται.

Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2016 ο 21χρονος θα κρατείται στα κρατητήρια των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Πηγή: KYΠΕ