Επτά άνθρωποι εκτελέστηκαν σε μπαρ στο Μπουρούντι

{loadposition ba_textlink}

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Μπουρούντι, κατά τη διάρκεια επίθεσης σε μπαρ, που βρίσκεται σε συνοικία που ελέγχεται από αντίπαλους του καθεστώτος, νοτίως της Μπουζουμπούρα, σε ένα σενάριο που παραπέμπει σε εκτέλεση, ανέφεραν οι τοπικές αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.

“Τους πυροβόλησαν εν ψυχρώ, ήταν πράγματι εκτέλεση, και προκάλεσαν τον θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη δύο. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των φονιάδων”, δήλωσε ο δήμαρχος της Μπουζουμπούρα, Φρέντι Μπονίμπα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “οι άνθρωποι αυτοί φορούσαν αστυνομική στολή”, κατηγορώντας “αστυνομικούς και μέλη της Ιμπονερακούρε (της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος) ότι ευθύνονται για τη σφαγή”.

Η επίθεση σημειώθηκε ώρες πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου του Προέδρου του Μπουρούντι, Πιερ Ενκουρουνζίζα, προς τους αντιπάλους του να καταθέσουν τα όπλα.

Η προεδρία προσπάθησε χθες να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα που φοβάται ξέσπασμα εθνοτικής βίας σε μεγάλη κλίμακα, ενώ οι κάτοικοι συνοικιών της Μπουζουμπούρα, κυρίως βορείως της πρωτεύουσας, που ελέγχει η αντιπολίτευση, έχουν πανικοβληθεί και εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

“Δεν θα υπάρξει πόλεμος ούτε γενοκτονία” στο Μπουρούντι, δήλωσε ο Γουίλι Ενγιαμίτουε, προεδρικός σύμβουλος επικοινωνίας. “Δεν θα επιτρέψουμε αυτή η χώρα να κυριευτεί ξανά από τους παλιούς δαίμονές της”, πρόσθεσε.

Πηγή: KYΠΕ