Εκτός λειτουργίας και αύριο η κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα

{loadposition ba_textlink}

Εκτός λειτουργίας για το κοινό θα παραμείνει και αύριο, Τετάρτη, η κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, λόγω των μεγάλων ζημιών που υπέστη από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα μετά τις 3 τα ξημερώματα στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ΣΕΒ, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Το ΚΥΠΕ πληροφορείται ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετές μέρες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, που δεν προκλήθηκαν μόνο στο κτίριο, αλλά ακόμα και σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό της πρεσβείας (υπολογιστές, κ.λπ), και σε έπιπλα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, εκδήλωση στο Σπίτι της Κύπρου, που στεγάζεται στον 1ο όροφο της Πρεσβεία, για την παρουσίαση του βιβλίου του επιχειρηματία και συγγραφέα Κωστή Χατζηκωστή για τα Πρόσωπα 6 Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γιάννου Κρανιδιώτη στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνές της για συλλογή στοιχείων που ελπίζει ότι θα την οδηγήσουν στους δράστες του χτυπήματος στο κτίριο του ΣΕΒ, που χαρακτηρίστηκε τρομοκρατικό.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τις τρεις κάμερες που υπάρχουν στην οδό Ξενοφώντος στα κτίρια του ΣΕΒ, της κυπριακής Πρεσβείας και του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, δεν προκύπτει εικόνα για το δράστη που φέρεται να τοποθέτησε τσάντα με εκρηκτικά στην είσοδο του ΣΕΒ 40 λεπτά πριν από την έκρηξη με τηλεχειριστήριο.

Πηγή: KYΠΕ