Ελλάδα: “Nα μη φορολογηθεί η ελληνική μπύρα ζητούν οι ΑΝΕΛ”

{loadposition ba_textlink}

Μήνυμα στην κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αυξάνει τη φορολόγηση στη ελληνική μπύρα έστειλαν από τη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω του βουλευτή τους Γιώργου Λαζαρίδη ενώ την ίδια ώρα οι μικροζυθοποιοί κατήγγειλαν ότι η ρύθμιση δεν αποτελεί προαπαιτούμενο αλλά αποτέλεσμα πίεσης των μονοπωλίων.

Σκληρή κριτική κατά της διάταξης που καταργεί τον μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης για την μικροπαραγωγή μπύρας άσκησε, όμως, και ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας Μικροζυθοποιών Ελλάδος ο οποίος κατήγγειλε, μάλιστα, ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα της άσκησης «lobbying» κατά της πατρίδας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο μειωμένος συντελεστής για τις μικρές ζυθοποιίες προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία με την κίνηση της αυτή ήθελε να τονώσει την τοπική και την μικρή παραγωγή καθώς στην Ευρώπη – και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα – όπου παρατηρούνται μονοπωλιακά ή ολιγοπωλιακά φαινόμενα. Στην Ευρώπη πάνω από 8 στις 10 μπύρες που πωλούνται είναι πολυεθνικών ενώ στην Ελλάδα τα σήματα που διαχειρίζονται πολυεθνικές ξεπερνούν το 86%.

Πηγή: news247.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.