Ελλάδα: Χωρίς «λευκό καπνό» η τηλεδιάσκεψη του Euroworking group

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking group και προέτρεψε να υπάρχει συμφωνία μέχρι την Τετάρτη για το πρώτο πακέτο με τα προαπαιτούμενα ώστε να γίνει άλλο ένα Euroworking group μέχρι την Παρασκευή.

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι θεσμοί, ζητώντας πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και αυστηροποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων, με την ελληνική πλευρά να αντιδρά στις απαιτήσεις αυτές.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να τηλεφωνήσει στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εξηγώντας τους τις θέσεις της κυβέρνησης στα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης, καθώς το αδιέξοδο στις συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο αναγκάζει τον πρωθυπουργό να αναζητήσει λύση σε πολιτικό επίπεδο.

Πάντως, αξιωματούχος της Ευρωζώνης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβεβαίωσε πως δεν έχει υπάρξει προς το παρόν επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί ως την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.