Ενιαίο μέτωπο τραπεζών για τις αναδιαρθρώσεις δανείων

{loadposition ba_textlink}

Ενιαίο μέτωπο εμφανίζουν οι διοικήσεις των τριών συστημικών τραπεζών για γρήγορες αναδιαρθρώσεις δανείων και αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με τις ανώτατες διευθύνσεις και διοικήσεις της Τράπεζας Κύπρου, της Κεντρικής Συνεργατικής και της Ελληνικής, ανέδειξε τη συναντίληψη που υπάρχει για τη ρύθμιση των προβληματικών δανείων.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο είναι ότι οι επικεφαλής των τριών τραπεζών δεν θεωρούν ως αυτοσκοπό τις εκποιήσεις ή την πώληση δανείων και τόνισαν ότι στην πολιτική τους είναι κάθε πελάτη να τον βλέπουν ως ξεχωριστή περίπτωση και όχι να πωλήσουν δάνεια νοικοκυριών.

Το τρίτο είναι ότι πρέπει να περιοριστούν τα πρακτικά εμπόδια που εμποδίζουν την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων, όπως οι πολλές απαιτήσεις της οδηγίας.

Η Κεντρική Τράπεζα έδειξε προθυμία, όπου υπάρχουν δυσκολίες με τον Κώδικα για τις αναδιαρθρώσεις δανείων, να βοηθήσει προς την κατεύθυνση για να δημιουργηθεί πιο ευέλικτο πλαίσιο.

Πηγή: Φιλελεύθερος