Επαναπατρίστηκαν 2.000 Βρετανοί από το Σαρμ ελ Σέιχ

{loadposition ba_textlink}

Περίπου 2.000 Βρετανοί τουρίστες επέστρεψαν αργά χθες στη χώρα τους, αυξάνοντας σε 3.500 τον αριθμό των επαναπατρισμένων, μέσα σε 48 ώρες, από τους σχεδόν 20.000 Βρετανούς που βρίσκονται για διακοπές στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο Μάντσεστερ, το Μπρίστολ και στα αεροδρόμια Λούτον (βόρεια) και Γκάτγουικ (νότια) του Λονδίνου.

“Λόγω του περιορισμένου αριθμού των αεροσκαφών που επιτρέπεται να αναχωρούν καθημερινά από το Σαρμ ελ Σέιχ για τη Βρετανία, είναι πιθανό οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρίες να συστήσουν σε μερικούς ανθρώπους να παρατείνουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο τους”, είχε δηλώσει χθες εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Το Λονδίνο επιδιώκει όλοι οι Βρετανοί τουρίστες να έχουν επιστρέψει από το Σαρμ ελ Σέιχ μέσα σε δέκα μέρες.

Οι ενισχυμένες αυτές διαδικασίες επέτρεψαν την επανάληψη την Παρασκευή των πτήσεων από το Σαρμ ελ Σέιχ στη Βρετανία, οι οποίες είχαν ανασταλεί την Τετάρτη.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε εκφράσει τότε ανησυχίες για την ασφάλεια των αερομεταφορών από το αιγυπτιακό θέρετρο, έπειτα από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που έκαναν λόγο για την πιθανότητα ένας εκρηκτικός μηχανισμός να ήταν η αιτία της συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου.

Πηγή: KYΠΕ