Επαναπατρίζονται και οι Ρώσοι τουρίστες

Η πρώτη αεροπορική πτήση, με επιβαίνοντες Ρώσους τουρίστες από την Αίγυπτο, προσγειώθηκε αργά χθες το βράδυ στο διεθνές αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, έπειτα από την απόφαση του Κρεμλίνου να αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα, μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet, ανέφερε εκπρόσωπος της ρωσικής επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης.

Χθες οι ρωσικές αρχές απέστειλαν τρία αεροσκάφη στην Αίγυπτο για τον επαναπατρισμό Ρώσων πολιτών που έχουν αποκλειστεί στη χώρα.

“Το πρώτο αεροσκάφος των αερογραμμών Royal Flight μετέφερε 189 επιβάτες από την πόλη Χουργκάντα. Δύο ακόμη πτήσεις από την Χουργκάντα και το παραθαλάσσιο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ αναμένονται να φτάσουν αργότερα σήμερα”, δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως ο αριθμός των επιβατών και των τριών πτήσεων ανέρχεται συνολικά στους 624.

Όπως ανέφερε η Aντιπρόεδρος της επιτροπής, Νάνα Γκβίτσια, οι πτήσεις από την Αίγυπτο προς την Αγία Πετρούπολη θα συνεχιστούν έως το τέλος Νοεμβρίου.

Περίπου 12.000 Ρώσοι τουρίστες από την Αγία Πετρούπολη εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Αίγυπτο, ενώ συνολικά 80.000 Ρώσοι υπολογίζεται ότι παραθερίζουν στη χώρα.