Σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου η υπόθεση του Μολδαβού φυγόδικου

{loadposition ba_textlink}

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ο 30χρονος Μολδαβός Αντρέι Τσιγκούλ για την ηλεκτρονική απάτη των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δικηγόρος του Μολδαβού, Ηλίας Κοναρής αναμενόταν να λάβει από την Εισαγγελία το μαρτυρικό υλικό προκειμένου να το μελετήσει.

Ο 30χρονος συνελήφθη στις 28 Αυγούστου για παράνομη ηλεκτρονική μεταφορά χρηματικού ποσού πέραν των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων και για απάτες βάσει Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης, ενώ αναζητείτο από τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με συνωμοσία για διάπραξη απάτης, απάτη εναντίον τράπεζας , συνωμοσία για διάπραξη απάτης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και για απάτη σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ Αυγούστου 2012 και Αυγούστου 2015, στη συγκεκριμένη χώρα.

Ο 30χρονος σε προηγούμενες δικάσιμες είχε ζητήσει να του παρασχεθεί νομική αρωγή επειδή όπως υποστήριξε δεν διέθετε τα χρήματα για να εργοδοτήσει δικηγόρο, με το δικαστήριο να ικανοποιεί το αίτημα του, αφού προσκομίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου Πάφου και έκθεση του Γραφείου Ευημερίας .

Πηγή: ΚΥΠΕ