Επίθεση προς αστυνομικό, καταδίωξη και πυροβολισμοί στον Άγιο Δομέτιο

{loadposition ba_textlink}

Γύρω στις 9.35 το πρωί σήμερα, λήφθηκε πληροφορία για ύπαρξη ύποπτου προσώπου σε περιοχή της Έγκωμης στη Λευκωσία.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου εντόπισαν ένα πρόσωπο να βρίσκεται εκτός του οχήματός του, ενώ όταν του
ζήτησαν τα στοιχεία του, αυτός εισήλθε εντός του αυτοκινήτου του και κλείδωσε την πόρτα.

Τα μέλη της Αστυνομίας προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα, αλλά ο οδηγός εκκίνησε το όχημά του και κατάφερε να διαφύγει. Στην προσπάθεια του να τον ανακόψει, μέλος της Αστυνομίας έριξε πυροβολισμό στο δεξί πίσω ελαστικό του οχήματος.

Το εν λόγω πρόσωπο κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Αγίου Δομετίου, ενώ στην προσπάθεια του να διαφύγει διέπραξε διάφορες τροχαίες παραβάσεις, ενώ σε κάποιο σημείο, σταμάτησε το όχημά του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρα αδικήματα.

Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι πρόκειται για 34χρονο κάτοικο Λευκωσίας, ο οποίος προσπάθησε να παρεμποδίσει το μέλος της Αστυνομίας (του επιτέθηκε και τον κτύπησε στα πόδια) από την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Σε έλεγχο των στοιχείων του οχήματος διαπιστώθηκε, ότι αυτό ήταν δηλωμένο ως ακινητοποιημένο και οδηγείτο χωρίς άδεια κυκλοφορίας, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας. Επίσης, μετά από έλεγχο των στοιχείων του 34χρονου διαπιστώθηκε ότι εναντίον του εκκρεμούν διάφορα εντάλματα προστίμου.