Επικοινωνία Ολάντ με Μέρκελ και Ερντογάν

{loadposition ba_textlink}

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πολλούς άλλους ηγέτες οι οποίοι εξέφρασαν άπαντες την υποστήριξη τους μετά τις φονικές επιθέσεις του Παρισιού, έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.

Ο γάλλος πρόεδρος είχε επίσης συνομιλίες με τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ 6ο και τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, έγινε γνωστό από την ίδια πηγή, η οποία διευκρίνισε πως ο Ολάντ συνεχίζει σήμερα τις συνομιλίες του με άλλους ηγέτες.

Στην Άγκυρα, από πηγές της τουρκικής προεδρίας έγινε γνωστό πως ο γάλλος πρόεδρος είπε στον τούρκο ομόλογό του ότι θα στείλει τους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) που θα πραγματοποιηθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας. Νωρίτερα είχε ήδη δηλώσει πως δεν θα μεταβεί ο ίδιος σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής, μετά τις φονικές χθεσινές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε πως η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία ούτε έθνος και πως ο τουρκικός λαός υποστηρίζει τη Γαλλία. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία», δήλωσε ακόμη μία από τις πηγές.

Πηγή: newsbeast.gr