Επιπλέον €27 εκ. στον προϋπολογισμό για κάλυψη κοινωνικών παροχών

{loadposition ba_textlink}

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό €26,8 εκ. κατέθεσε η κυβέρνηση για να καλύψει κυρίως επιστροφές φόρων και κοινωνικές παροχές.

Το σύνολο των δαπανών αυτών ανέρχεται στα €53,1 εκ., ωστόσο δαπάνες ύψους €26,3 εκ. θα καλυφθούν από μεταφορά εξοικονομήσεων από άλλα κονδύλια.

Συγκεκριμένα €8,2 εκ. θα διατεθούν για κοινωνικές παροχές και ειδικά για την κοινωνική σύνταξη, €7.4 εκ. για παροχές υγείας, €20 εκ. για επιστροφές φόρων και άλλες δαπάνες €17,4 εκ.

Επιπλέον, στον προϋπολογισμό του 2015 απαιτείται η δημιουργία πρόσθετων θέσεων.

Συγκεκριμένα απαιτείται περίληψη 7 θέσεων για τους δικαστές του διοικητικού δικαστηρίου και μία θέση διευθυντή συμβουλίου Αμπελοοινικών και η δημιουργία 17 θέσεων συνταγματαρχών.

Η ουσιαστική επιβάρυνση του δημοσιονομικού ισοζυγίου από την έγκριση της προτεινόμενης πρότασης συμπληρωματικού προϋπολογισμού υπολογίζεται στα 0,3% του ΑΕΠ.

Με βάση την πρόβλεψη για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2015 και με την ενσωμάτωση του παρόντος συμπληρωματικού προϋπολογισμού, το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν αναμένεται να υπερβεί τον στόχο που έχει τεθεί, δηλαδή -0.9% του ΑΕΠ.

Πηγή: stockwatch.com.cy